Kasa fiskalna pkd 86 90e

Kuchnia polska opiera się w przewagi na daniach mięsnych. To z stylu w który stworzymy wołowinę, wieprzowinę i drób zależy, czy nasz obiad będzie wynikiem czy porażką.

Mycie Mięso powinniśmy myć tuż przed przygotowaniem. Nie wolno działać tego, jeżeli mamy pomysł schować je do lodówki, ponieważ w trakcie mycia czekamy na jego powierzchnię niebezpieczne bakterie, jakie potrafią przyspieszyć proces jego rozkładu. Po umyciu mięsa powinniśmy dokładnie umyć ręce. Też warto myśleć o higienie w sukcesie wszystkich przedmiotów (noże, deski do krojenia), z którymi surowe mięso miało styczność.

Krojenie i sprawianie Mięso zawsze powinniśmy kroić w poprzek włókien. Dzięki temuż po wykonaniu będzie ono mocne i lekkie. Do krojenia mięsa powinniśmy jednak używać ostrego noża. Dobrym stylem jest jego każde ostrzenie i płukanie. Dzięki temu krojone przez nas kotlety nie będą nieestetycznie poszarpane. Jest ostatnie ważne szczególnie dlatego, że przez poszarpane brzegi wycieka sok, przez co mięso traci swoją soczystość i smak.

http://erp.polkas.pl/sage-symfonia/sage-symfonia-start-2-0-handel/Sage Symfonia Start 2.0 Handel | Systemy ERP | POLKAS

Najlepiej smakuje mięso wcześniej zamarynowane. Marynatę możemy wykonać z czosnku, oliwy z oliwek, rozmarynu lub innych ziół i przypraw. Żeby marynata znacznie się wchłonęła, warto wcześniej je rozpulchnić. Niezastąpiony że się wtedy okazać rozdrabniacz do mięsa. Dzięki niemu ciało lepiej wchłonie zorganizowaną przez nas marynatę również będzie lepsze.

Obróbka termiczna Zamarynowane mięso możemy usmażyć, upiec lub udusić. Smażąc i pijąc, warto mieć, iż na im niższym ogniu będziemy więc wykonywać, tym dokładnie. Mięso koncentruje się w części z białka i tłuszczu, dlatego zbyt duża oraz ogromna temperatura powoduje, że zatrzymuje się ono nudne i łykowate. Smażąc je na niższej temperaturze sprawimy, że będzie rozpływało się w ustach. Podczas pieczenia warto zadbać o to, by mięso było co pewien czas podlewane tłuszczem. Dzięki temu zostawi ono naszą soczystość i dodatek.