Maszyna do odkostniania miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej przedmiotem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w relacje od potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie jest taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i ułatwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w domach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w postaci zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe przygotowane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej części rozbitych plastrów w procesu niedługiego okresu czasu - ok. 800 porcji w rozwoju godziny, przy czym ciało nie potrafi być mrożone, ani nie może wynosić kości. Obsługa maszyny stanowi niezmiernie przydatna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w obiektu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do określeni), zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności tworzących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić czyszczone i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały nagrodzone przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, budując się na znajomości i doświadczeniu otrzymywanym od 1990 roku stosuje na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość oraz dużą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą ofertę o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.