Maszyna wielofunkcyjna typu wilk

Każdy zakład, budzący się przetwórstwem mięsa, ma wśród swoich maszyn słynnego wilka. Maszyna wilk rozdrabnia ciało i robi je do dalszej obróbki. Przyjrzyjmy się szczegółowo, w który forma jest urządzenie, które są jego sposoby a jak w dodatni metoda czyścić maszynę, aby służyła bezawaryjnie przez lata.

 

Wilk nie dzieli się daleko od tradycyjnej maszynki do ciała, którą wielu Polaków zjada w znanych domach. Podstawowa różnica to właśnie kształt i siłę przerobowa, a jeszcze lepsza konstrukcja oraz wsparcie elektromechaniczne (wiele domowych maszynek funkcjonuje na “korbkę”). Obsługa dania nie jest delikatna, należy pamiętać zawsze podstawowe przeszkolenie z działu BHP oraz produkcji w przemyśle spożywczym. Kluczowe istnieje ponad przygotowanie stanowiska przez rozpoczęciem pracy.

tłumaczenia warszawaBiuro Tłumaczeń - Warszawa. Profesjonalnie, szybko i rzetelne.

Wilk gromadzi się z kilku istotnych elementów: gardzieli, do której wkładamy mięso wraz z dodatkami; ślimaka, który sukcesywnie przesuwa podstawa do prowadzenia oraz zestawu tnącego, rozdrabniającego ciało i pochodzącego je na zewnątrz, do podstawionego pojemnika. W prowadzeniu mięsa pomagają akcesoria: popychacz, nakrętka ryglująca czy antypoślizgowe nóżki.

Większość maszyn do prowadzenia mięsa typu wilk zrobionych jest ze zwykli nierdzewnej. Wynika więc z kluczowych warunków w charakterze eksploatacji maszyn w zakładach garmażeryjnych. Stałe narażenie na wilgoć oraz tworzenie różnych substancji, w współczesnym wyjątkowo soli, nie pozostaje bez pomysłu na mechanizmy maszyny. Wilki ze określeni nierdzewnej myją się bezproblemowo i pewnie wykonują przez lata. Wystarczy woda oraz małe preparaty myjące (uwaga – nie należy stosować kwasów), a następnie – dokładne wysuszenie części. Zlokalizowany w organizacji ślimak napędzany jest poprzez zębatą przekładnię, a skonstruowanie go jeszcze ze stali nierdzewnej gwarantuje skuteczną pracę. Większość maszyn jest ubezpieczenie także w wypadku zaniku napięcia, też się wyłączają.

Wśród wilków łączonych w przemysłowej obróbce garmażeryjnej, możemy wymienić trzy typy, ze względu na stopień skomplikowania budowy, i co wewnątrz tym chodzi – skuteczności mielenia. Wspomniany wysoko mechanizm, umieszczający się z trzech części, to gatunek podstawowy. Na zbycie przydatne są również wilki wzbogacone o szarpak, umożliwiający jeszcze lepsze rozdrobnienie mięsa. Trzeci spośród nich z zmian posiada także szarpak oraz dodatkowy nożyk i sitko.