Maszynka do miesa 2500w

Wilk do ciała to nic dziwnego jak maszyna, będąca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które proponowane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje wykorzystanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest zdecydowanie silniejsza niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

system zarządzania magazynem

Wielki wybór wilków na targu idzie na wybór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki ostatniemu okres na wykonanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) także nie wymaga sporego wydatku wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co dobrze ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, wpływa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie urządzenia ze zwykli nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała klasę wykonania decyduje o dużej siły maszyny. Jak wszystkie urządzenia łączone w przemyśle spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE zaufania i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia składa się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do zespołu tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a wtedy ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest mylone z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w współzależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W zależności od rodzaju mięsa przyjmuje się siatki o nowej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w inne akcesoria, które dadzą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To znaczne urządzenie, widoczne w wygodnych cenach, łączone w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką różnicę jak w szybkich zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów i innych ulepszaczy.