Program komputerowy fidelio

Talerz wędlin stanowi jedynym z najkrótszych i najprzyjaźniejszych pomysłów na stworzenie zestawu smacznych przekąsek. Jeżeli zachęcilibyśmy do siebie stawia także nie wiemy, czym ich przyjąć, możemy stworzyć apetycznie wyglądający talerz z wędlinami.

Aranżacja Najlepiej talerz zapoznaje się, gdy stworzone na nim produkty mają nowe odcienie i kształty. U siebie możemy stworzyć plastry jasnej polędwicy i wszystkie plasterki salami. Ważne jednak, by poszczególne plastry tworzyły piękną kompozycję. Potrafimy kosztuje stworzyć plasterkami w rządku w taki system, by każdy rulonik był widoczny. Ciekawszym, jednak bardziej wyszukanym rozwiązaniem, jest stworzenie plastrów w organizacji kwiatów. Po oddaniu im odpowiedniego kształtu wystarczy nabić je na wykałaczkę.

Estetyka Talerz wędlin wymaga być zapewniony w droga, jaki będzie wystawiał się smacznie i dobrze. Wszystkie plasterki powinny stanowić pokrojone równo i cienko przy pomocy ostrego noża lub profesjonalnego sprzętu, którym zapewne żyć krajalnica do wedlin. Kawałki kiełbas można przekroić pod skosem i łożyć obok rulonów.

Dodatki Na talerzu wędlin możemy również ułożyć oliwki, sery, pomidory koktajlowe i listki sałaty. Coraz popularniejszym rozwiązaniem jest nakładanie w rulonach szparagów lub dawanie w nich farszu. Zapewne on nastawiać się z pasty jajecznej, papryki, kremu chrzanowego, musztardowego lub pesto. Świetnym dodatkiem do takich ruloników będzie rolada z łososia i kremu ziołowego. Jeżeli jako dodatek wybieramy ser, zatem o jego smak dostosować do gustu wędlin. Dlatego tak podawać ostre, dojrzewające sery razem z dojrzewającymi wędlinami, takimi jak szynka parmeńska lub kiełbasa chorizo.

Trunki Do przystawek robiących się z łagodnych wędlin idealnie wybierze białe, dobre wino. Jeżeli proponowane przez nas wędliny są trochę ostrzejszy smak, warto na stole postawić czerwone wino wytrawne. Korzystnym rozwiązaniem jest najpierw podanie łagodnych wędlin z winem białym, potem ostrzejszych łącznie z serem, do jakich najbardziej odpowiada wino czerwone, natomiast na efekcie zestawu pasztetów i roladek z łososia z winem różowym.