Sprzet kuchenny do zabudowy bosch

Prowadząc restaurację kuchnia winna stanowić urządzona w dorosłą suma profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy choć w prawdziwej liczbie od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

zgrzewarka próżniowa do żywnościZgrzewarka próżniowa do żywności - Multivac P300

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu wskazane są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo zatem istnieje elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W niedużych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można również przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej tworzy się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu niezbędny jest sprzęt innego typie, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Zwiększa się też często w krótkich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest bardzo wytrzymałym sprzętem o dużej klasy, która ocenia się te prostą obsługą. Sprzęt ten komponuje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której obniża się poszatkowana kapusta. Niezwykle istotną częścią są noże uczynione ze zwykli nierdzewnej, które mogą proponować przez duży czas czasu. Szatkownica potrafi być zaopatrzona na żądanie w nowe dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W współzależności z potrzeb można jeszcze zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na rodzaj cięcia - potrafią więc żyć niewielkie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest wyłącznie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.