Zalety profesjonalnej krajalnicy

W obecnej dobie nie można wyobrazić sobie tego, by w różnego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym musi być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, ale bardzo funkcjonalnych i dlatego warto w nią zainwestować.

stringi jednorazowe warszawa

Krajalnica ma-ga służy do krojenia wszelkiego rodzaju żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak i wędlinę począwszy od miękkiej aż po twardą. Wielofunkcyjność jej sprawia, że jest niezbędnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak również lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto również by była na stanie w firmach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może także wchodzić w skład wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest niezwykle przydatnym sprzętem, bo w krótkim czasie jest w stanie pokroić dużą ilość produktów. Tym samym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego czas i energię, którą musiałby zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne służące do krojenia jednego produktu np. sera. W każdym jednak przypadku obsługa krajalnicy jest prosta i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który jest przystosowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie odbywa się grawitacyjnie, czyli bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W przypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która jest umocowana na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie produktu do końca, czyli nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przykładem może być to, że wszystkie powierzchnie maszyny, które mają kontakt z krojoną żywnością są wykonane z materiałów nierdzewnych. Jednym z najważniejszych elementów jest nóż i ważne, by był odpowiednio ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych części jest tak proste, że nie wymaga żadnych narzędzi.


POLKAS
Pasternik 94, 31-354 Kraków
12 634 05 44
http://www.polkas.pl